Slimme thermostaat pakket

€ 10,- extra Energieleveranciers.nl korting

Nu extra korting!

€  518,70
€  475,00

Wij bezorgen snel
Je product wordt direct verzonden

Op voorraad
Op werkdagen voor 16:00 besteld?
Dan heb je het morgen in huis

14 dagen bedenktijd
Op je gemak beoordelen

Thuiswinkel Waarborg
524x beoordeeld. Score 9,6

Alles wat je nodig hebt om slim te verwarmen per kamer

In plaats van 1 slimme thermostaat voor het hele huis kun je iedere radiator van een eigen slimme thermostaatknop voorzien. De temperatuur is per kamer te regelen. In de woonkamer wordt de temperatuur extra nauwkeurig gemeten door een draadloze thermostaat. Het is lekker warm waar het nodig is én je kunt tot wel 30% energie besparen.

Direct zien hoe het werkt? Ga naar de online showroomComfortabel

 • Startpakket voor verwarming per kamer, zone, verdieping of het hele huis
 • Bedien de verwarming met de gratis SmartHome-app, waar je ook bent

Slimme verwarming

 • Radiatoren worden uitgerust met een eigen slimme thermostaatknop
 • Meerdere thermostaatknoppen werken samen als één geheel
 • De CV-ketel wordt gestart als er warmte nodig is in een van de kamers

Universeel

 • Geschikt voor alle merken en typen CV-ketels
 • De thermostaatknoppen vervangen huidige thermostaatknoppen

Gebruiksvriendelijk

 • Eenvoudig zelf te installeren, zonder installateur / loodgieter
 • Klokthermostaat-programma's zijn handig in te stellen via PC of Mac
 • Ongelimiteerd aantal schakelmomenten in het tijdsprogramma
 • De thermostaten zijn draadloos en werken tot 2 jaar op een set batterijen

Geen verborgen kosten

 • Toegang op afstand via internet is de eerste 2 jaar gratis
 • Daarna optioneel te verlengen voor € 14,95 per jaar
 • Gebruik van de SmartHome-app is binnenshuis altijd gratis
  Meest verkocht  
RWE SmartHome SmartHome Slimme Thermostaat Plus € 518,70
€ 10,- extra Energieleveranciers.nl korting

Nu extra korting!

€ 475,00
Geldig t/m 30 juni

Meer informatie over
vooraf instellen

SmartHome Slimme Thermostaat Extra € 718,50
€ 20,- extra Energieleveranciers.nl korting

Nu extra korting!

€ 630,00
Geldig t/m 30 juni

Meer informatie over
vooraf instellen

Verwarming    
In dit pakket 4 Thermostaatknoppen
1 Kamerthermostaat
1 CV-ketel module
1 Centrale
8 Thermostaatknoppen
1 Kamerthermostaat
1 CV-ketel module
1 Centrale
Verwarmt tot 4 kamers afzonderlijk. Resterende kamers als 1 zone tot 8 kamers afzonderlijk. Resterende kamers als 1 zone
Energiebesparing Tot 20 % per jaar Tot 30 % per jaar
Installatiekosten Geen Geen
Toegang op afstand Eerste 2 jaar gratis
Daarna optioneel € 14,95 per jaar
Binnenshuis altijd gratis
Eerste 2 jaar gratis
Daarna optioneel € 14,95 per jaar
Binnenshuis altijd gratis
Onafhankelijk van energieleverancier Ja Ja
Privacy    
Beveiligde internetverbinding Ja

Meer info

De verbinding met internet is versleuteld met TLS AES-256bit encryptie

Ja

Meer info

De verbinding met internet is versleuteld met TLS AES-256bit encryptie

Beveiligd draadloos netwerk Ja

Meer info

Het SmartHome-netwerk werkt op 868,3 MHz en is versleuteld met AES-128bit encryptie

Ja

Meer info

Het SmartHome-netwerk werkt op 868,3 MHz en is versleuteld met AES-128bit encryptie

Werkt ook zonder internet? Ja

Meer info

Nadat de instellingen gedaan zijn is internet niet langer noodzakelijk. Als internet wegvalt of uitgeschakeld wordt blijven alle functies actief, behalve toegang op afstand. Internet is uitsluitend noodzakelijk voor software-updates en veranderingen aan instellingen, omdat er een reservekopie gemaakt wordt naar een SmartHome-server.

Ja

Meer info

Nadat de instellingen gedaan zijn is internet niet langer noodzakelijk. Als internet wegvalt of uitgeschakeld wordt blijven alle functies actief, behalve toegang op afstand. Internet is uitsluitend noodzakelijk voor software-updates en veranderingen aan instellingen, omdat er een reservekopie gemaakt wordt naar een SmartHome-server.

Bedien de verwarming met de app

De witte radiator wordt geregeld door een SmartHome Thermostaatknop

7 is een SmartHome thermostaatknop is een thermostaatknop uit het slimme thermostaat pakket. Je kunt deze live bedienen in onze showroom. Log in op het demonstratie-systeem en pas de temperatuur van de thermostaatknop aan door het rode icoon omhoog of omlaag te slepen.

Nu live bedienen

Slimme thermostaat pakket in detail

SmartHome Centrale

Centrale

De hoofd-controller van het Slimme Thermostaat pakket. De centrale bouwt het draadloze SmartHome-netwerk op en maakt verbinding met het internet. Alle communicatie wordt beveiligd en versleuteld met de modernste technieken zodat hackers geen kans krijgen. De centrale wordt in de buurt van het internetmodem geplaatst, meestal in de meterkast. Meer over de centraleSmartHome Thermostaatknop

Thermostaatknop

De slimme thermostaatknop zorgt voor de daadwerkelijke verwarming per kamer en meet de temperatuur en luchtvochtigheid. Iedere kamer heeft een eigen gewenste temperatuur. Je kunt de temperatuur instellen met de grote draaiknop of met de SmartHome-app. Meer over de thermostaatknopSmartHome Thermostaat

Kamerthermostaat

De kamerthermostaat is bedoeld voor de woonkamer. Hij meet het kamer-klimaat op de meest ideale plek en regelt daarmee de thermostaatknoppen in dezelfde kamer. De meest ideale plek is een binnenmuur, op anderhalve meter hoogte, buiten bereik van bijvoorbeeld een open haard of een raam. Meer over de kamerthermostaat.SmartHome CV-ketel module

CV-ketel module

De CV-ketel module regelt de CV-ketel. De ketel wordt gestart als er warmte nodig is in een van de kamers. Als alle kamers de gewenste temperatuur bereikt hebben, stopt de ketel weer. Alle CV-ketels zijn geschikt voor SmartHome, en de installatie kun je eenvoudig zelf doen. Meer over de CV-ketel module

Inspiratie voor slimme verwarming

Veelgestelde vragen over het slimme thermostaat pakket

Verandert er iets aan het warme kraanwater?

Nee, de warmwater voorziening blijft zoals je gewend bent. SmartHome verwarming verandert niets aan het warme kraanwater. De CV-ketel of boiler regelt dit zelfstandig.

Wordt de CV-ketel geheel in- of uitgeschakeld?

Nee, een CV-ketel moet altijd stand-by zijn vanwege het warme kraanwater. De CV-ketel steekt dus altijd in de stroom. SmartHome regelt de CV-ketel door korte, stroomloze pulsjes te geven voor "verwarming starten" en "verwarming stoppen".


Lees alle veelgestelde vragen

Passen de thermostaatknoppen op mijn radiatoren?

De thermostaatknoppen passen op alle gangbare radiatoren met een standaard afsluiters (met zogenaamde M30 schroef-fitting) en op Danfoss afsluiters. Met los verkrijgbare adapters kun je de thermostaatknoppen ook gebruiken op afsluiters van Comap, Herz, TA of Vaillaint. Controleer hier zelf of je radiatoren geschikt zijn.

Werkt SmartHome modulerend via OpenTherm?

Nee. Hoe meer je verwarmt per kamer, hoe minder het effect van moduleren en OpenTherm. De koudste kamer bepaalt namelijk de mate van modulatie. SmartHome regelt de CV volgens het aan/uit principe. Alle CV-ketels ondersteunen dit. Bovendien kunnen moderne CV-ketels ook moduleren op basis van aanvoer- vs. retourtemperatuur van het CV-water, als ze via aan/uit geregeld worden.

Waar komt de besparing van verwarming per kamer vandaan?

Je verwarmt alleen per kamer, in plaats van het hele huis. De kamers die gestookt worden zijn sneller op temperatuur, en dus is de stookperiode korter. Bovendien is er geen warmteverlies in de kamers die niet gestookt worden.

Waarvoor dient de thermostaat?

De thermostaat kan de temperatuur nauwkeuriger meten. In ruimtes waar je langere tijd verblijft, zoals de woonkamer, badkamer en keuken, is het belangrijk dat de temperatuur op de meest ideale plek gemeten wordt. De thermostaat meet de temperatuur op 1,5 meter hoogte, aan een binnenmuur, buiten storende invloeden zoals "vallende kou" van een raam of stralingswarmte van een open haard of een radiator. Dit is de best mogelijke locatie, voor een optimale regeling.

Wat is het draadloze bereik van een slimme thermostaat?

Op papier staat een bereik van 100 meter in het vrije veld. Maar binnenhuis heb je daar natuurlijk niets aan. Onze ervaring is dat binnenshuis afstanden van 30 meter haalbaar zijn, zonder extender. Met extender kan het signaal versterkt worden en zijn afstanden van 50 meter haalbaar. Dit is ruim voldoende voor een woonhuis of bedrijfsverzamelgebouw.

Is het tijdsprogramma van de thermostaat tijdelijk uit te schakelen?

Ja. Het programma van slimme SmartHome thermostaten kan tijdelijk aangepast worden, totdat het volgende schakelmoment in het programma aanbreekt. Voorbeeld: in het programma staat 20 graden vanaf 18:00 en 16 graden vanaf 23:00. Als je met de draaiknop 18 graden instelt om 20:00, dan blijft deze temperatuur tot 23:00 uur gehandhaafd. Daarna wordt de geprogrammeerde 16 graden ingesteld.

Is het tijdsprogramma permanent uit te schakelen?

Ja. Het programma kan blijvend uitgeschakeld worden (manual modus), totdat je het programma weer activeert (automatic modus). In manual modus wordt het programma blijvend genegeerd, en wordt alleen de laatste, met de draaiknop ingestelde temperatuur gevolgd.

Kan ik de thermostaatknop gebruiken in een convectorput?

Ja. Gebruik de draadloze thermostaat dan ook in deze kamer, zodat de temperatuur in de ruimte gemeten wordt, in plaats van in de convectorput. De thermostaatknop in de convectorput wordt dan geregeld door de thermostaat.

Heeft de slimme thermostaat een (open) haard functie?

Ja. Dankzij het principe van verwarmen per kamer is een open haard functie overbodig. Voorbeeld: Als het warm genoeg is in de woonkamer, dan stopt de thermostaatknop met stoken. De thermostaat in de badkamer zorgt voor afzonderlijke verwarming van de badkamer.

Wat is het verschil tussen SmartHome en een andere slimme thermostaat?

Het grootste verschil is SmartHome's unieke mogelijkheid om te verwarmen per kamer. De bekenste slimme thermostaten zoals Nest, Anna en Toon kunnen dit niet.

SmartHome Nest Anna Thermosmart Netatmo Easy Toon
Verwarmen per kamer Ja Nee Nee Nee Nee Nee Nee
Installatie is zelf te doen Ja Ja Ja Ja Ja Nee Nee
Geen verplichte maandelijkse kosten Ja Ja Nee Ja Ja Ja Nee
Onafhankelijk van energieleverancier Ja Nee Nee Ja Ja Ja Nee
Geen meerjarige energie-contracten Ja Nee Nee Ja Ja Ja Nee
Geschikt voor stadsverwarming Ja Ja Nee Ja Nee Nee Nee
Geo-fencing functie Nee Nee Ja Ja Nee Ja Nee
Inzage in gasverbruik Nee Nee Nee Nee Nee Ja Ja
Meer verwarming

innogy SmartHome thermostaatknop 1.0 - voor slimme verwarming per kamer. Verwarmt alleen als het nodig is en bespaart tegelijkertijd veel energie...
€  39,95
innogy SmartHome
OP = OP

Regelt de temperatuur per kamer en regelt draadloos de CV-ketel (via extra CV-ketel module). Ook geschikt voor stadsverwarming.

innogy SmartHome Thermostaat - Draadloze hoofdthermostaat voor SmartHome thermostaatknoppen en vloerverwarming en Heat4All infraroodverwarming
€  57,95
innogy SmartHome

Hoofdthermostaat voor thermostaatknoppen en de vloerverwarming zone-regelaar. Regelt draadloos de CV-ketel (via draadloze CV-ketel module).

SmartHome CV-ketel module om een CV-ketel draadloos te regelen
€  69,95
innogy SmartHome

Schakelt de CV-ketel in als een draadloze thermostaat of een thermostaatknop een kamer verwarmen. Eenvoudig zelf te installeren. Geschikt voor alle ketels.

Andere verwarming startpakketten

SmartHome Slimme Vloerverwarming single zone pakket
€  292,80
€  279,95
vloerverwarming per kamer

Geschikt voor CV-ketels en stadsverwarming

• 1 vloerverwarming zoneregelaar
• 2 zone thermostaten
• 1 CV-ketel module en 1 centrale
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis innogy SmartHome app
SmartHome slimme stadsverwarming pakket
€  351,75
€  334,95
voor verwarming per kamer

Geschikt voor stadsverwarming zonder klep

• 3 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 centrale
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis innogy SmartHome app
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14