Aangekondigd: De slimste Homematic IP Home Control Unit ooit

03-03-2024

Tijdens de Light + Building presenteert eQ-3 de Homematic IP Home Control Unit - de krachtige Smart Home-centrale van de nieuwste generatie. De Home Control Unit wordt in de herfst van 2024 op de markt gebracht en scoort met maximale flexibiliteit door middel van online en offline werking, plug-in-functionaliteit en een handige app-besturing. Dankzij de EEBUS-interface zal de centrale in de toekomst het energiemonitoring en -beheer in het slimme huis overnemen.

Homematic IP wordt slimmer dan ooit tevoren: Het gerenommeerde Smart Home-systeem krijgt een nieuwe krachtige centrale die alle sterke punten van de Whole Home-oplossing van de Duitse fabrikant eQ-3 combineert: eenvoud, comfort, veiligheid en een ongekende mate van flexibiliteit.

Eenvoudig flexibel

De Homematic IP Home Control Unit geeft gebruikers volledige controle over hun Smart Home. Ze kunnen zelf kiezen of ze hun systeem puur lokaal willen gebruiken of dat ze verbinding willen maken met de veilige Homematic IP-cloudservers voor geavanceerde comfortfuncties zoals externe toegang, automatische updates en spraakbesturing. WLAN- en LAN-verbindingen, plug-in-functionaliteit en talrijke aansluitmogelijkheden maken de Home Control Unit de meest veelzijdige Homematic IP-centrale ooit.

Eenvoudig comfortabel

Al jaren waarderen Homematic IP Access Point-gebruikers de intuïtieve bediening van hun Smart Home via de Homematic IP-app. Met de Home Control Unit is de intuïtieve bediening via smartphone voor het eerst ook beschikbaar voor gebruikers van een Homematic IP-centrale - zelfs in pure lokale modus. Zo kan het Smart Home comfortabel vanaf de bank worden bediend of, in de cloud-modus, altijd en overal onderweg. Dankzij de handige installatie-assistent en vooraf ingestelde scenario's kunnen gebruikers hun slimme huis volledig naar wens inrichten. Professionals profiteren ook van een open plug-in-interface waarmee ze bijna onbeperkte mogelijkheden hebben om hun Smart Home vorm te geven.

Eenvoudig intelligent

De Homematic IP Home Control Unit ondersteunt het volledige Homematic IP-portfolio met meer dan 150 apparaten, evenals partneroplossingen zoals Amazon Alexa, Google Home, Philips HUE-lampen, DoorBird-deurstations, EZVIZ-bewakingscamera's en nog veel meer. De nieuwe centrale maakt ook energiebeheer tot een integraal onderdeel van home automation: dankzij de EEBUS-interface is de Home Control Unit ontworpen voor het aansluiten van warmtepompen, gecontroleerde woonkamerventilatie en energiemeters en voldoet aan de eisen van §14a EnWG.

Eenvoudig veilig

Met de Homematic IP Home Control Unit is de volledige functionaliteit van het Smart Home te allen tijde gegarandeerd. Alle instellingen, meetgegevens en automatiseringen worden lokaal opgeslagen in de centrale en in de verbonden Homematic IP-apparaten, zodat een internetstoring noch de veilige werking noch de lokale bediening via de app beïnvloedt. Natuurlijk voldoet de Home Control Unit aan alle veiligheidscriteria waaraan alle Homematic IP-producten onderhevig zijn. Het systeem kan worden gebruikt zonder vervelende registratie en anoniem, alleen het IP-adres wordt om technische redenen versleuteld vastgelegd. De beveiliging van Homematic IP wordt voortdurend gecontroleerd door onafhankelijke instituten zoals de VDE, die het Smart Home-systeem al voor de zevende keer op rij heeft gecertificeerd op het gebied van protocol-, IT- en gegevensbeveiliging.

Beschikbaarheid

De Homematic IP Home Control Unit zal beschikbaar zijn vanaf het vierde kwartaal van 2024. Meer details over de nieuwe Homematic IP-centrale worden in de komende maanden bekendgemaakt.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14