Hoe werkt SmartHome verwarming

SmartHome verwarming bestaat uit slimme thermostaten en regelaars die draadloos met elkaar in verbinding staan en waarmee je kunt verwarmen per kamer. Dat bespaart energie, en alle kamers hebben een eigen, perfecte temperatuur.

De toevoer van warm water naar radiatoren wordt geregeld door SmartHome thermostaatknoppen. Met een zone-regelaar, die aangesloten wordt op de vloerverwarming verdeler, kan de watertoevoer naar de vloerverwarming van afzonderlijke kamers geregeld worden.

Het aantal kamers dat met SmartHome verwarmd kan worden is onbeperkt. Klokprogramma's en andere functies zijn handig zelf in te stellen met de PC of Mac.

Product catalogus - innogy SmartHome verwarming

Alles over SmartHome verwarming

SmartHome verwarming in detail

Het SmartHome verwarming-systeem bestaat uit 6 slimme thermostaten en regelaarsSmartHome Centrale

1 - Centrale

De basis voor het draadloze SmartHome-systeem is de SmartHome centrale. Dit apparaat kun je vergelijken met een modem of router.

De centrale heeft 2 taken: Het maken van het draadloze SmartHome netwerk waarmee de thermostaten en thermostaatknoppen met elkaar in verbinding staan, en het maken van de verbinding met internet, zodat je de verwarming kunt bedienen met een app.

Meer over de centrale

SmartHome Thermostaatknop

2 - Thermostaatknop

De SmartHome thermostaatknop bestaat uit 4 apparaten in 1: Een temperatuursensor, een luchtvochtigheid-sensor, een grote draaiknop om de temperatuur in te stellen en een motor om de watertoevoer naar de radiator te regelen.

Als je het koud hebt, kun je de verwarming aan zetten met de grote draaiknop. De motor in de thermostaatknop zal de afsluiter van de radiator openen, zodat de radiator warm kan worden.

De thermostaatknop staat draadloos in verbinding met de centrale. De gemeten temperatuur en luchtvochtigheid worden doorgegeven aan de centrale, en worden gebruikt om de CV-ketel aan te sturen.

Meer over de thermostaatknop

SmartHome Thermostaat

3 - Thermostaat

De thermostaat kan op twee manieren gebruikt worden: als thermostaat voor de vloerwarmings-regelaar, of als hoofdthermostaat voor thermostaatknoppen.

Als je het koud hebt, kun je de verwarming aan zetten met de grote draaiknop. De thermostaat geeft dit commando door aan de vloerverwarming of aan de thermostaatknoppen.

De thermostaat wordt gemonteerd op de meest ideale plek om de temperatuur te meten. De meest ideale plek is een binnenmuur, op anderhalve meter hoogte, buiten bereik van een open haard of raam.

De thermostaat staat draadloos in verbinding met de centrale. De gemeten temperatuur en luchtvochtigheid worden doorgegeven aan de centrale, en worden gebruikt om de CV-ketel aan te sturen.

Meer over de thermostaat

SmartHome Vloerverwarming zone-regelaar

4 - Vloerverwarming zone-regelaar

De zone-regelaar regelt de toevoer van CV-water naar de vloerverwarming op basis van de meting van de draadloze thermostaat

Als het te koud is, dan geeft een draadloze thermostaat een signaal af aan de zone-regelaar. De zone-regelaar zorgt ervoor dat de vloer verwarmd wordt door de leidingen in de vloer te openen. Dit gebeurt door thermische motoren aan te sturen.

De draadloze thermostaat zorgt er ook voor dat de CV-ketel geactiveerd wordt en het vloerverwarmingswater verwarmd wordt.

Meer over de vloerverwarming zone-regelaar

Thermische motor

5 - Thermische motor

De toevoer van warm water naar de vloerverwarming wordt geregeld door thermische motoren.

Iedere leiding van de vloerverwarming is voorzien van een afsluiter. Iedere afsluiter wordt bediend door een thermische motor.

Thermische motoren worden elektrisch aangestuurd door de SmartHome vloerverwarming zone-regelaar. Als een ruimte te koud is wordt de zone-regelaar geactiveerd. Deze opent de watertoevoer naar de vloer door de motoren aan te sturen.

Er kunnen tot 8 motoren aangesloten worden per SmartHome zone-regelaar.

Meer over de thermische motor

SmartHome CV-ketel module

6 - CV-ketel module

De CV-ketel module regelt de warmteproductie van de CV-ketel. De module staat draadloos in verbinding met de SmartHome centrale.

De ketel wordt gestart als er verwarmd moet worden in een van de kamers. Als alle kamers de gewenste temperatuur bereikt hebben, stopt de ketel.

De temperaturen in huis worden gemeten door SmartHome thermostaten. De temperatuur-informatie wordt doorgegeven aan de SmartHome centrale en wordt gebruikt om de CV-ketel aan te sturen.

De CV-ketel module is geschikt voor alle CV-ketels.

Meer over de CV-ketel module

Raam open? verwarming uit!

SmartHome magneetcontact

Magneetcontact

Het SmartHome magneetcontact detecteert of er een raam of deur geopend is en kan gekoppeld worden aan de verwarming

Als er een raam of deur open staat, bijvoorbeeld om het huis te luchten, dan wordt de verwarming in die betreffende ruimte automatisch in de energiebesparende stand gezet.

Als het raam of de deur weer dicht is, gaat de verwarming terug naar de oorspronkelijke stand.

Meer over het magneetcontact

Verwarming uit als je weggaat

SmartHome magneetcontact

Draadloze schakelaar

De universele draadloze schakelaar bevat 2 knoppen en is, in geval van verwarming, bijzonder handig als "verwarming UIT" en "verwarming AAN" knop.

Als je de knop naast de voordeur gebruikt, kun je net voordat je naar buiten gaat op de onderste knop drukken. De verwarming in het huis wordt in de energiebesparende stand gezet.

Zodra je thuis komt, druk je op de andere, bovenste knop. De verwarming gaat dan weer aan. Je kunt zelf instellen of je wil dat de verwarming in alle kamers weer aan gaat, of bijvoorbeeld alleen in de woonkamer.

Meer over de draadloze schakelaar

Signaalversterker voor grote gebouwen

SmartHome extender

Extender

De range extender verdubbelt het draadloze bereik van de SmartHome centrale

Worden SmartHome producten voor verwarming of beveiliging gebruikt, dan is een betrouwbaar netwerk van het grootste belang

Meer over de extender

SmartHome verwarming pakketten

innogy SmartHome - Het slimme thermostaat pakket bestaat uit meerdere producten...
€  479,65
€  459,95
voor verwarming per kamer

Geschikt voor CV-ketels en stadsverwarming

• 4 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 CV-ketel module en 1 centrale
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis innogy SmartHome app
SmartHome slimme stadsverwarming pakket
€  351,75
€  334,95
voor verwarming per kamer

Geschikt voor stadsverwarming zonder klep

• 3 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 centrale
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis innogy SmartHome app
SmartHome Slimme Vloerverwarming single zone pakket
€  292,80
€  279,95
vloerverwarming per kamer

Geschikt voor CV-ketels en stadsverwarming

• 1 vloerverwarming zoneregelaar
• 2 zone thermostaten
• 1 CV-ketel module en 1 centrale
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis innogy SmartHome app
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14