Alpha IP thermostaatknop

De Alpha IP thermostaatknop regelt de toevoer van warm CV water naar een radiator.De temperatuur kan ingesteld worden met de draaiknop op via de Alpha IP app.In de slimme thermostaatknop zit een sterk elektrisch motortje. De opening voor de doorstroming van water naar de radiator kan tot op 1% nauwkeurig aangestuurd worden.De thermostaatknop heeft een slank en onopvallend design.De thermostaatknop werkt op twee AA penlite batterijen. Deze gaan gemiddeld 2 jaar mee voordat ze leeg zijn.Het display is verlicht en duidelijk leesbaar. Het toont de ingestelde gewenste temperatuur.
De Alpha IP thermostaatknop regelt de toevoer van warm CV water naar een radiator.De temperatuur kan ingesteld worden met de draaiknop op via de Alpha IP app.In de slimme thermostaatknop zit een sterk elektrisch motortje. De opening voor de doorstroming van water naar de radiator kan tot op 1% nauwkeurig aangestuurd worden.De thermostaatknop heeft een slank en onopvallend design.De thermostaatknop werkt op twee AA penlite batterijen. Deze gaan gemiddeld 2 jaar mee voordat ze leeg zijn.Het display is verlicht en duidelijk leesbaar. Het toont de ingestelde gewenste temperatuur.
€ 59,95

Alpha IP is samengevoegd met Homematic IP

Alle Alpha IP producten zijn compatibel met Homematic IP producten.

Aanbevolen alternatief:
Homematic IP thermostaatknop
Slimme thermostaatknop voor verwarming per kamer

De thermostaatknop regelt de watertoevoer naar een radiator en wordt aangestuurd door een draadloze thermostaat aan de wand.

Een klokprogramma voor de gewenste temperatuur is eenvoudig in te stellen met de Alpha IP app.

Meerdere thermostaatknoppen kunnen gekoppeld worden en samenwerken als groep.Slim verwarmen per kamer?

Kies een startpakket. Dit bevat alles wat je nodig hebt.

Het Alpha IP slimme thermostaatknoppen pakket bevat 4 slimme thermostaatknoppen, 1 draadloze thermostaat voor de woonkamer, 1 module voor aansturing van de CV-ketel en 1 access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€ 504,65
€ 484,95
Alpha IP

Verwarming per kamer voor CV-ketels en stadsverwarming met klep

• 4 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 Multi IO box en 1 access point
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis Alpha IP app
Het Alpha IP slimme stadsverwarming pakket bevat 3 slimme thermostaatknoppen, 1 draadloze thermostaat voor de woonkamer en 1 access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€ 314,75
€ 299,95
Alpha IP

Verwarming per kamer voor stadsverwarming zonder klep

Geschikt voor stadsverwarming zonder klep

• 3 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 access point
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis Alpha IP app
Past op elke radiator

 • Past op elke radiator met een normale thermostaatknop.
 • Eenvoudig zelf te monteren, zonder het water in de leidingen af te laten

Altijd lekker warm

 • Bedien de verwarming met de gratis en supersnelle Alpha IP app, waar je ook bent
 • Eenvoudig te bedienen met een grote draaiknop
 • Het display toont de gemeten of de gewenste temperatuur

Gebruiksvriendelijk

 • Klokthermostaat-programma's zijn handig in te stellen via de Alpha IP app
 • Volledig draadloos. Werkt tot 2 jaar op een set batterijen
 • Alpha IP is te combineren en compatibel met Homematic IP

Slimme verwarming

 • Meerdere thermostaatknoppen in dezelfde ruimte werken samen als één geheel
 • De temperatuur in de kamer wordt gemeten door een draadloze thermostaat.

Stads- en blokverwarming

 • Geschikt voor stadsverwarming en blokverwarming

Automatisch energie besparen

 • Koppelbaar aan een Alpha IP deurschakelaar. Deur of raam open? verwarming tijdelijk uit
Geschikt voor radiatoren met thermostaatknop

De slimme thermostaatknop past op radiatoren met een afsluiter met een schroefdraad van 30 mm (M30 afsluiter).

De slimme thermostaatknoppen in het pakket passen op radiatoren die oorspronkelijk voorzien zijn van thermostaatknoppen. Meestal zijn dit Heimeier of Danfoss thermostaatknoppen, met cijfers 1 t/m 5 als instelling voor de gewenste temperatuur.

Vraag ons advies

Laat ons voor je controleren of de slimme Alpha IP thermostaatknop past je radiatoren.

 • Maak een foto van de huidige thermostaatknop op de radiatoren
 • Stuur de foto's aan info@smarthomesupply.nl of via WhatsApp aan 06 - 18 48 48 18

Lees ook alvast onze uitleg over het slim maken van een thermostaatknop.

Geen thermostaatknop?

Hebben de radiatoren geen thermostaatknop? Dan zijn het waarschijnlijk eenvoudige radiatorkranen die je in een aantal slagen helemaal open of dicht draait. Deze zul je moeten vervangen door afsluiters. Lees onze uitleg over het slim maken van een radiatorkraan of vraag ons om advies.Thermostaatknop monteren

Een slimme thermostaatknop is makkelijk zelf te monteren. Schroef de huidige thermostaatknop eraf en schroef de slimme thermostaatknop ervoor in de plaats.

Het water in de leiding van de radiator hoeft niet afgelaten te worden en er zijn geen onnodige kosten voor een dure installateur.Veelgestelde vragen over de slimme thermostaatknop

Waar komt de besparing van verwarming per kamer vandaan?

Je verwarmt alleen per kamer, in plaats van het hele huis. De kamers die gestookt worden zijn sneller op temperatuur, en dus is de stookperiode korter. Bovendien is er geen warmteverlies in de kamers die niet gestookt worden.

Is de thermostaatknop te gebruiken zonder Access point?

Het Access point is nodig als je optimaal gebruik wil maken van de thermostaatknop. Het Access point is de basis van het systeem en maakt het draadloze Alpha IP-netwerk, waar de thermostaatknop verbinding mee maakt. Het Alpha IP-netwerk is dus vergelijkbaar met Wi-Fi, maar staat los van je internetmodem of -router.


Lees alle veelgestelde vragen

Waarvoor dient de koppeling met de draadloze thermostaat?

In ruimtes waar je langere tijd verblijft, zoals de woonkamer, badkamer en keuken, is het belangrijk dat de temperatuur op de meest ideale plek gemeten wordt. De thermostaat meet de temperatuur op 1,5 meter hoogte, aan een binnenmuur, buiten storende invloeden zoals "vallende kou" van een raam of stralingswarmte van een open haard of een radiator. Dit is de best mogelijke locatie, voor een optimale regeling.

Wat is het bereik van het draadloze signaal?

Onze ervaring is dat binnenshuis afstanden van 30 meter haalbaar zijn, zonder signaal versterker. Met signaal versterker kan het signaal versterkt worden en zijn afstanden van 50 meter haalbaar. Dit is ruim voldoende voor een woonhuis of bedrijfsverzamelgebouw.

Is het tijdsprogramma tijdelijk uit te schakelen?

Ja. Het programma van de thermostaatknop kan tijdelijk aangepast worden, totdat het volgende schakelmoment in het programma aanbreekt. Voorbeeld: in het programma staat 20 graden vanaf 18:00 en 16 graden vanaf 23:00. Als je met de draaiknop 18 graden instelt om 20:00, dan blijft deze temperatuur tot 23:00 uur gehandhaafd. Daarna wordt de geprogrammeerde 16 graden ingesteld.

Is het tijdsprogramma permanent uit te schakelen?

Ja. Het programma kan blijvend uitgeschakeld worden (manual modus), totdat je het programma weer activeert (automatic modus). In manual modus wordt het programma blijvend genegeerd, en wordt alleen de laatste, met de draaiknop ingestelde temperatuur gevolgd.

Kan ik de thermostaatknop gebruiken in een convectorput?

Ja. Gebruik hierbij een extra thermostaat, zodat de temperatuur in de ruimte gemeten wordt, in plaats van in de convectorput.

Heeft de thermostaatknop een (open) haard functie?

Ja. Dankzij het principe van verwarmen per kamer is een open haard functie overbodig. Voorbeeld: Als het warm genoeg is in de woonkamer, dan stopt de thermostaatknop met stoken. De thermostaat in de badkamer zorgt voor afzonderlijke verwarming van de badkamer.

Meer slimme verwarming

Het access point is het basisstation van het draadloze Alpha IP systeem.
€ 69,95
Alpha IP

De basis van het Alpha IP domotica systeem. Hiermee kun je de draadloze Alpha IP apparaten eenvoudig instellen via de Alpha IP app.

De draadloze thermostaat met groot display meet temperatuur en luchtvochtigheid en is geschikt voor opbouw montage aan de wand.
€ 64,95

Draadloze thermostaat met makkelijk leesbaar display. Stuurt thermostaatknoppen, zoneregelaars en schakelaars voor elektrische verwarming aan. Met instelwieltje voor gewenste temperatuur

De Alpha IP zoneregelaar is een module om vloerverwarming aan te sturen als zoneregeling.
€ 159,95
Alpha IP

Zoneregelaar voor vloerverwarming. Stuurt thermische motoren aan op de vloerverwarming verdeler. De temperatuur in de kamers wordt gemeten door draadloze thermostaten.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14