Zoneregeling - verwarm per kamer

Zoneregeling. In iedere kamer is de temperatuur afzonderlijk in te stellen. De temperatuur in de kamers wordt gemeten door draadloze thermostaten. Geschikt voor vloerverwarming, radiatoren, elektrische verwarming en infrarood verwarming.

Zoneregeling is verwarming per kamer. De temperatuur is in iedere kamer afzonderlijk in te stellen. Het is lekker warm daar waar het nodig is. De rest van het huis bespaart energie.

Het voordeel van zoneregeling is dat de temperatuur gemeten wordt in iedere kamer, in plaats van alleen in de woonkamer. Zo kan bijvoorbeeld de badkamer apart verwarmd worden, als de woonkamer al warm genoeg is door bijvoorbeeld de open haard.

Zoneregeling werkt met draadloze thermostaten en is te bedienen met een app. Het is eenvoudig te installeren in bestaande verwarmingssystemen.

Voorbeeld van zoneregeling voor vloerverwarming. Er zijn drie zones: woonkamer, keuken en werkkamer. De drie thermostaten meten en regelen de temperatuur in iedere zone en sturen de zoneregelaar aan. In iedere zone wordt de watertoevoer in de vloerverwarming geregeld door thermische motoren.

Zoneregeling voor vloerverwarming

Om vloerverwarming te upgraden naar zoneregeling zijn een zoneregelaar met thermische motoren en draadloze thermostaten nodig.

De zoneregelaar wordt geïnstalleerd bij de verdeler van de vloerverwarming en stuurt de groepen van de verdeler aan. De thermostaten worden geïnstalleerd in de betreffende zones. Dit zijn de kamers die vanuit de vloerverwarming verdeler verwarmd worden.

Lees ons advies over zoneregeling voor vloerverwarming

Voorbeeld van zoneregeling voor radiatoren. Er zijn drie zones: woonkamer, keuken en werkkamer. De drie thermostaten meten en regelen de temperatuur in iedere zone en sturen de thermostaatknoppen in die zone aan.

Zoneregeling voor radiatoren

Om radiatoren als zoneregeling te gebruiken zijn slimme thermostaatknoppen en draadloze thermostaten nodig.

Slimme thermostaatknoppen vervangen standaard thermostaatknoppen. Radiatoren met een slimme thermostaatknop kunnen eenvoudig gebruikt worden als zoneregeling. De slimme thermostaatknoppen worden aangestuurd door draadloze thermostaten aan de wand.

Lees ons advies over zoneregeling voor radiatoren

Voorbeeld van zoneregeling voor elektrische verwarming en infrarood verwarming. Er zijn drie zones: woonkamer, keuken en werkkamer. De drie thermostaten meten en regelen de temperatuur in iedere zone en sturen de slimme stekkerschakelaars en schakel modules in die zone aan.

Zoneregeling voor elektrische verwarming

Om elektrische verwarming te gebruiken als zoneregeling zijn slimme schakelaars nodig die de stroom naar de verwarming in- en uitschakelen.

Slimme schakelaars worden aangestuurd door draadloze thermostaten en kunnen het energieverbruik van de verwarming meten. Het verbruik is inzichtelijk per zone van de zoneregeling en wordt voor iedere kamer apart bijgehouden.

Lees ons advies zoneregeling voor elektrische verwarmingglqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14