Nieuw product: Wired CO2 meter en temperatuursensor met display HmIPW-SCTHD

10-07-2023

De nieuwe Homematic IP Wired CO2-meter met display zorgt voor betere luchtkwaliteit in elk huis. Nauwkeurige bewaking van het CO2 -gehalte, de actuele temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid maakt gerichte, energiebesparende ventilatie mogelijk.

De kwaliteit van de lucht die we dagelijks inademen, speelt een cruciale rol in onze gezondheid en ons welzijn. Vocht of een hoge CO2-concentratie kan leiden tot vermoeidheid, concentratieproblemen en zelfs tot gezondheidsproblemen. Met de nieuwe Homematic IP Wired CO2-meter en temperatuursensor met display kunnen gebruikers de luchtkwaliteit in huis goed in de gaten houden en in een vroeg stadium ventileren of andere maatregelen nemen.

Het grote, verlichte display van de sensor geeft informatie over het CO2 -gehalte, de actuele temperatuur en de relatieve luchtvochtigheid binnenshuis. De gegevens kunnen ook worden overgedragen naar het elegante Homematic IP Wired touchdisplay en daar worden weergegeven. In combinatie met een Homematic IP Wired zoneregelaar maakt de sensor ook een nauwkeurige regeling van de kamertemperatuur mogelijk.

In de Homematic IP-app kunnen gebruikers voor elke gemeten waarde een individuele grenswaarde definiëren. Als deze worden overschreden, waarschuwt de sensor de bewoners via een pushbericht op hun smartphone of via een andere zelf te definieren actie - zoals het inschakelen van een door Homematic IP aangestuurde lamp. Zo kunt u gericht ventileren in plaats van alleen de ramen op gevoel te openen en de warmte in de ruimte onnodig te laten ontsnappen - een echte besparingsfactor, vooral in de winter.

De Homematic IP Wired CO2 meter en temperstuursensor met display kan eenvoudig worden geïntegreerd in bestaande schakelaarseries met een frame van 55 mm en communiceert betrouwbaar via de Homematic IP Wired Bus . Het nieuwe Homematic IP Wired-apparaat is vanaf 28 augustus 2023 verkrijgbaar.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14