Nieuw product: Slimme thermostaatknop compact plus HmIP-eTRV-CL

01-09-2022

Met de bijzonder lange batterijduur van gemiddeld 7 jaar en minimaal 5 jaar bij normaal gebruik in particuliere huishoudens, opent de nieuwe Homematic IP slimme thermostaatknop compact plus een nieuwe productcategorie. In combinatie met de vandalismebestendige behuizing en demontagebeveiliging is de slimme thermostaatknop compact plus specifiek ontwikkeld voor de hoge eisen van de woning- en bouwsector. Echter ook voor particulier gebruik is de thermostaatknop bijzonder geschikt. De Homematic IP slimme thermostaatknop compact plus is naar verwachting vanaf Q3 2023 verkrijgbaar.

Met een slimme individuele temperatuur regeling per kamer worden alleen de kamers die echt nodig zijn verwarmd naar behoefte. Dit kan tot 33% energie kan besparen, afhankelijk van de leeftijd en isolatie van het gebouw. Het gebruik van slimme thermostaatknoppen, die in doorsnee in aanschaf 4 tot 7 euro per vierkante meter kosten, is bijzonder goedkoop in vergelijk met een volledige renovatie van het verwarmingssysteem. Slimme thermostaatknoppen betalen zich snel terug en zijn daarom onder andere geschikt als overbruggingstechnologie totdat gebouwen energetisch geoptimaliseerd zijn.

De woning- en bouwsector stelt andere eisen dan particulieren. Tot nu toe is het overgrote deel van alle slimme thermostaatknoppen verkocht aan particulieren. Echter, mede dankzij de enorme stijging van de energiekosten en de aankomende CO2-belasting voor huurders en verhuurders, zijn slimme thermostaatknoppen inmiddels ook een welkom hulpmiddel voor woningeigenaren en verhuurders. De slimme thermostaatknop compact plus is speciaal ontwikkeld voor de woning- en bouwsector.

Optimaal comfort wordt bereikt door 3 verschillende weekprogramma's, elk met individuele temperatuurprofielen met maximaal 13 geprogrammeerde temperatuurveranderingen per dag. Er wordt energie bespaard door tijdens het ventileren de ingestelde temperatuur direct te verlagen. De slimme thermostaatknop compact plus kan zelf herkennen of er een raam geopend wordt om te ventileren, en communiceert dit naar andere Homematic IP thermostaten en thermostaatknoppen in dezelfde ruimte. Er is ook een reeks draadloze raam- en deursensoren beschikbaar, waarmee het openen en – belangrijker nog – het sluiten van ramen en deuren zeer nauwkeurig kan worden gedetecteerd.

Dynamisch waterzijdig inregelen van de radiator

Voor een efficiënte werking moeten verwarmingssystemen waterzijdig ingeregeld worden. Bij vervanging van de verwarmingsinstallatie moet een waterzijdige inregeling uitgevoerd worden volgens normering BRL 6000-25 en de BRL K25000. Aan een radiator zelf wordt de waterzijdige inregeling tegenwoordig meestal gedaan door middel van een moeilijk te bepalen ventielvoorinstelling, waarvoor afsluiters in het gebouw vaak vervangen moeten worden door voor-instelbare afsluiters, wat kostbaar is.

Net als de overige Homematic IP slimme thermostaatknoppen biedt de nieuwe slimme thermostaatknop compact plus een automatische, dynamische waterzijdige inregeling die gelijkwaardig is aan conventionele waterzijdige inregeling door een installateur. Bijkomend voordeel is dat de waterzijdige inregeling door een slimme thermostaatknop gedurende het hele jaar bijgesteld en geactualiseerd wordt, op elk moment in de koude periode van het stookseizoen. De effectiviteit van de automatische dynamische waterzijdige inregeling werd bevestigd door het Fraunhofer Instituut voor Energie-economie en Energiesysteemtechnologie. Hierdoor is een dure ingreep van het vervangen van afsluiters overbodig en verdient de slimme thermostaatknop compact plus zichzelf in korte tijd meer dan terug.

Makkelijke installatie

De slimme thermostaatknop compact plus heeft een compact design en steekt nauwelijks uit - in tegenstelling tot gangbare mechanische thermostaatknoppen. Dit maakt de slimme thermostaatknop bijzonder eenvoudig en probleemloos te monteren, omdat er altijd genoeg ruimte is voor de installatie.

De slimme thermostaatknop compact plus kan direct op de veelvoorkomende afsluiters met M30 x 1,5 schroefdraad worden gemonteerd. In geval van Danfoss-ventielen kunnen meegeleverde afsluieradapters gebruikt worden. Voor andere afsluitertypes zijn andere adapters afzonderlijk verkrijgbaar. De installatie verloopt snel en eenvoudig zonder het water in het verwarmingssysteem te hoeven aflaten.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14