Homematic IP voor de 5e keer op rij door VDE gecertificeerd voor data- en gegevensbeveiliging

09-12-2021

De vraag naar slimme technologie neemt toe, terwijl tegelijkertijd ook de angst voor datalekken toeneemt. Homematic IP biedt gebruikers de beste bescherming door in geheel geen persoonlijke gegevens te verzamelen, en door het hoogste niveau van encryptie toe te passen op dataverwerking, IT- en hardwarebeveiliging. Dit is nu voor de vijfde keer op rij door het duitse VDE gecertificeerd.

"Als fabrikant van het toonaangevende smart home-systeem op de Europese markt hebben we een speciale verantwoordelijkheid om de gegevens van onze gebruikers te beschermen. De beste manier om dit te doen is door zo min mogelijk gegevens te verzamelen. Daarnaast laten wij onze producten al jaren controleren door onafhankelijke instituten. De certificering door de VDE voor het vijfde jaar op rij maakt ons trots en laat gebruikers zien dat ze kunnen vertrouwen op de veiligheid van Homematic IP."

Volgens de recente Bitkom-studie "Het intelligente huis: Smart Home 2021" gebruikt 41% van de ondervraagden al smarthome-toepassingen in hun dagelijks leven, en de trend is duidelijk stijgend. De toename van comfort, veiligheid en energie-efficiëntie die de veelbelovende technologie vandaag al biedt, wakkert bij veel mensen het verlangen naar een smart home aan: meer dan tweederde van de ondervraagden is ervan overtuigd dat binnen enkele jaren smart home-toepassingen in elk huishouden aanwezig zullen zijn.

Maar de angst groeit ook. Steeds meer mensen maken zich zorgen over de veiligheid van hun persoonsgegevens. 39% van de ondervraagden geeft aan nog geen smarthome-applicaties te hebben gebruikt uit angst voor misbruik van persoonsgegevens; een stijging van zes procent ten opzichte van het voorgaande jaar. De angst voor aanvallen van hackers drijft maar liefst 41% van de studiedeelnemers en is volgens het onderzoek nu de grootste bedenking bij slimme technologie. Fabrikanten zijn verplicht deze zorgen serieus te nemen en overtuigende antwoorden te geven op de kwestie van gegevensbeveiliging.

Gegevensbescherming en gecertificeerde beveiliging

Homematic IP van eQ-3 beschermt zijn gebruikers tegen datalekken en aanvallen met een eenvoudige oplossing: er worden helemaal geen persoonlijke gegevens verzameld. Alleen de registratie van het IP-adres is om technische redenen noodzakelijk. Om een ??Homematic IP-installatie op te zetten of te bedienen, hoeven gebruikers geen namen, e-mailadressen, woonplaats of soortgelijke informatie vrij te geven.

Bovendien voldoet Homematic IP aan de hoogste veiligheidsnormen - gemakkelijk te herkennen aan het gerenommeerde keurmerk van het duitse VDE. De VDE-vereniging voor elektrische, elektronische en informatietechnologie e. V. stelt al meer dan 100 jaar elektrische producten op de proef. Voor smart home-technologieën is een speciaal testplatform ontwikkeld, waarmee alle oplossingen die momenteel op de markt zijn uitgebreid kunnen worden geëvalueerd, getest en gecertificeerd. Daaruit bleek: Homematic IP is het enige smart home-systeem dat voor de vijfde keer op rij is gecertificeerd voor dataverwerking, IT- en hardwarebeveiliging.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14