Homematic IP voor de 6e keer op rij gecertificeerd door AV-Test.org

07-04-2022

Voor de zesde keer op rij heeft Homematic IP de test van het duitse keuringsinstituut AV-test.org "zonder problemen" doorstaan en zal in 2022 ook het felbegeerde certificaat "Getest Smart Home Product" ontvangen. Opnieuw overtuigt het smart home-systeem de IT-experts met zijn hoge veiligheidsnormen en voorbeeldige gegevensbescherming.

Als onderdeel van het certificeringsproces heeft het onafhankelijke Duitse onderzoeksinstituut voor IT-beveiliging het Homematic IP Access Point en de Homematic IP app gecontroleerd op mogelijke zwakheden en veiligheidslekken. Net als de afgelopen vijf jaar is het oordeel van AV-Test duidelijk en positief: zowel de iOS- als de Android-versie van de app zijn "voldoende beveiligd" en er is ook "geen reden voor serieuze kritiek".

Voor alle apparaatcommunicatie vertrouwt Homematic IP op complexe codering en authenticatie op basis van AES (Advanced Encryption Standard) en CCM (Counter with CBC-MAC) - beide beproefde technologieën die ook door banken worden gebruikt. Naast dit "hoge beveiligingsniveau" prees AV-Test opnieuw het zuinige gebruik van gegevens door Homematic IP. De gedetailleerde gegevensbeschermingsverklaring beoordelen zij als "voorbeeldig". Het gebruik van het Smart Home-systeem is volledig anoniem en zonder vervelende registratie, alleen het IP-adres moet om technische redenen in gecodeerde vorm worden geregistreerd. Gegevens terugvinden over de identiteit van de gebruiker of het gebruikersgedrag is niet mogelijk.

Om de veiligheid van haar gebruikers te beschermen, laat fabrikant eQ-3 haar producten regelmatig testen door onafhankelijke instituten. Naast AV-Test certificeert ook het gerenommeerde duitse keuringsinstituut VDE dat Homematic IP voldoet aan de hoogste beveiligingsnormen: In 2021 was Homematic IP de enige smart home-oplossing die voor de vijfde keer op rij werd gecertificeerd voor dataverwerking, IT- en hardwarebeveiliging.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14