Zoneregeling voor elektrische verwarming

Zoneregeling voor elektrische verwarming. Als voorbeeld drie zones: woonkamer, keuken en werkkamer. De drie thermostaten meten en regelen de temperatuur in iedere zone en sturen de slimme stekkerschakelaars en schakel modules in die zone aan.

Om elektrische verwarming te gebruiken als zoneregeling heb je slimme schakelaars nodig die de stroom naar de verwarming in- en uitschakelen.

Slimme schakelaars worden aangestuurd door draadloze thermostaten en meten het energieverbruik van de verwarming. Het verbruik is inzichtelijk per zone van de zoneregeling en wordt voor iedere kamer apart bijgehouden.

Zoneregeling voor elektrische verwarming kan gebruikt worden als hoofdverwarming of als bijverwarming naast een CV-ketel, warmtepomp of andere warmtebron. De verwarming is handig in te stellen en te bedienen met een app.

Een stekkerschakelaar voor zoneregeling met elektrische verwarming. Een stekkerschakelaar schakelt de stroom naar de verwarming aan en uit.

Stekkerschakelaar voor in het stopcontact

Een stekkerschakelaar schakelt de stroom naar de verwarming aan en uit.

Een stekkerschakelaar is een tussenstekker, bedoeld voor gebruik in een stopcontact. De stekker van de elektrische verwarming wordt in de stekkerschakelaar gestoken. Mag de stroomkabel van de verwarming zichtbaar blijven, dan is een stekkerschakelaar een goede keus.

Binnen een zone kunnen meerdere stekkerschakelaars aan elkaar gekoppeld worden en samenwerken als een geheel. Ze worden gezamenlijk aangestuurd door de draadloze thermostaat in de betreffende zone

Een stekkerschakelaar is geschikt voor elektrische verwarmingen tot maximaal 3600 Watt. Het energieverbruik wordt gemeten in kWh en in €.

Lees meer over de stekkerschakelaar

Een inbouw schakel module voor zoneregeling met elektrische verwarming. Een schakel module schakelt de stroom naar de verwarming aan en uit en wordt ingebouwd in de muur of in het plafond.

Schakel module voor onzichtbaar inbouwen

Een schakel module schakelt de stroom naar de verwarming aan en uit, onzichtbaar ingebouwd in de muur of het plafond.

Een schakel module is bedoeld voor inbouw in een verdeeldoos voor elektra. Als de stroomkabel van de elektrische verwarming onzichtbaar weggewerkt moet worden is een inbouw schakel module een perfecte oplossing.

Binnen een zone kunnen meerdere schakel modules aan elkaar gekoppeld worden en samenwerken als een geheel. Een inbouw schakel module kan elektrische verwarmingen tot maximaal 2700 Watt schakelen. Het energieverbruik wordt gemeten in kWh en in €.

Lees meer over de schakel module

Draadloze thermostaten meten de temperatuur in de kamers en sturen de slimme schakelaars aan. De thermostaten zijn 'de baas' over de schakelaars en bepalen hoe de elektrische verwarming slim aangestuurd wordt.

Draadloze thermostaten voor slimme schakelaars

De temperatuur in elke zone wordt gemeten en geregeld door een draadloze thermostaat.

De slimme thermostaat in elke zone stuurt een draadloos signaal naar de slimme schakelaars in dezelfde zone. Als er verwarmd moet worden schakelt de stroom in. De elektrische verwarmingen worden warm.

Een thermostaat is eenvoudig zelf te installeren, op 1,5 meter hoogte aan een binnenwand, buiten invloeden van zon, koudeval van ramen, open haard of tocht.

Lees meer over hoe slimme verwarming werktZoneregeling voor elektrische verwarming aanschaffen

Alpha IP startpakketten bevatten alle benodigdheden voor zoneregeling voor elektrische verwarming. Een pakket kan uitgebreid worden met extra schakelaars en thermostaten.Het Alpha IP slimme elektrische verwarming pakket bevat een thermostaat, een stekkerschakelaar en een access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€  194,85
€  189,95
Alpha IP

• Draadloze thermostaat
• Stekkerschakelaar met energiemeter
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis Alpha IP app

Het Alpha IP slimme elektrische verwarming pakket bevat een thermostaat, een inbouw schakel module en een access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€  204,85
€  199,95
Alpha IP

• Draadloze thermostaat
• Inbouw schakel module met energiemeter
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis Alpha IP app

De Alpha IP thermostaat is geschikt voor opbouw montage aan de wand.
€  64,95
Alpha IP

Draadloze kamerthermostaat voor Alpha IP thermostaatknoppen en zoneregelaars. Meet temperatuur en luchtvochtigheid.

De Alpha IP stekkerschakelaar kan elektrische verwarming en infrarood verwarming aansturen.
€  59,95
Alpha IP

Tussenstekker met energiemeter in kWh en €. Voor infrarood panelen, elektrische verwarming, verlichting, pompen of andere apparaten.

De Alpha IP schakel module kan elektrische verwarming en infrarood verwarming aansturen.
€  69,95
Alpha IP

Inbouw module met energiemeter in kWh en €. Voor infrarood panelen, elektrische verwarming, verlichting, pompen of andere apparaten.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14