App update: Elektrisch deurslot en herstellen van actieve profielen toegevoegd in Homematic IP app Android v2.11.7 / iOS v2.11.0

12-04-2022

De uitrol van de volgende update voor de Homematic IP app is begonnen. Versie 2.11.0 (iOS) en 2.11.17 (Android) voegt nieuwe bedieningsopties toe voor het Homematic IP Smart Lock elektrisch deurslot, worden actieve profielen automatisch hersteld na opnieuw opstarten van een Homematic IP apparaat en kunnen Homematic IP stekkerschakelaars stroom meten die teruggeleverd wordt. Kort nadat de app-update is uitgebracht, komt de nieuwe firmware beschikbaar voor de Homematic IP-stekkerschakelaar, waarmee kan worden bepaald hoeveel energie aan het net wordt geleverd.

Meer flexibiliteit voor eigenaars van een Homematic IP Smart Lock elektrisch deurslot: met de nieuwe app-update kunnen zij universele zenders en ingangsmodules toevoegen aan een toegangsautorisatie. Dit betekent dat de aandrijving van het deurslot nu eenvoudig kan worden bediend met bijvoorbeeld een Homematic IP-wanddrukknop - één druk op de knop en het elektrisch deurslot gaat open of dicht.

Slimme schakelaars bieden nu ook een nieuwe, nuttige truc. Via de optie "Actie bij spanningstoevoer" kan de gewenste stand van de schakelaar / relais gekozen wordt als deze van stroom wordt voorzien. Aangesloten apparaten worden zo bijvoorbeeld automatisch weer ingeschakeld na een stroomstoring.

Deze veranderingen worden aangevuld door verdere praktische verbeteringen: na een herstart, bijvoorbeeld na een firmware-update, zetten de apparaten nu automatisch het laatst gekozen profiel terug en draaien het volledig zoals gepland. Op die manier kan het slimme leven naadloos doorgaan. Bovendien is het koppelen met Alexa, de spraakbesturing van Amazon, nu veel eenvoudiger.

De update voor de Homematic IP-app heeft de versienummers 2.11.0 (iOS) en 2.11.17 (Android). De update zal vanaf vandaag geleidelijk worden uitgerold via de betreffende app stores en zal binnen een paar dagen beschikbaar zijn voor alle gebruikers.

Na de release van de app-update krijgen de Homematic IP-stekkerschakelaars met energiemeter een firmware-update naar versie 2.22.8. De nieuwe besturingssoftware maakt het mogelijk om ook teruggeleverde stroom te meten en zo te bepalen hoeveel energie er aan het net ingevoerd wordt. Deze firmware wordt ook gespreid geleverd.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14