App update: Gebruikersrechten nu beschikbaar in Homematic IP app

28-06-2022

In de nieuwe versie van de Homematic IP app kunnen drie verschillende rollen aan gebruikers worden toegewezen: administrator, normale gebruiker en beperkte gebruiker. Dit maakt het Homematic IP smart home-systeem nog veiliger en gebruiksvriendelijker, met name voor bijvoorbeeld verhuurders (administrator) en huurders (normale of beperkte gebruikers). Met de nieuwe functie van de gratis Homematic IP-app kunnen gebruikers van een Homematic IP-installatie worden beheerd en kan een van de drie rollen aan elk van de gebruikers worden toegewezen. Dit komt de algehele veiligheid van het systeem ten goede en beschermt belangrijke instellingen tegen ongeoorloofde toegang.

Het gebruik van gebruikersrechtenbeheer is geschikt voor elke Homematic IP-installatie waarin meerdere smartphones zijn geregistreerd. De nieuwe functie is gebaseerd op gebruikers met drie verschillende rollen:

Administrator

De administrator / beheerder heeft onbeperkte toegang tot alle gebieden en instellingen van de Homematic IP-app. Gevoelige gebieden worden beschermd door een individuele beheerders-PIN, die de algehele systeem-PIN vervangt. De beheerder bepaalt de rollen van de andere gebruikers binnen de installatie. Het aantal beheerders in een installatie is onbeperkt.

Normale gebruiker

Normale gebruikers hebben geen toegang tot de met een PIN beveiligde delen van de Homematic IP app. Beheren van toegangsautorisaties is voor een normale gebruiker bijvoorbeeld niet mogelijk. Een normale gebruiker kan alle functies zoals gewoonlijk gebruiken en bedienen, met uitzondering van functies die met PIN beveiligd zijn.

Beperkte gebruiker

Beperkte gebruikers kunnen alleen basisfuncties gebruiken die in het dagelijks leven nodig zijn, zoals het bedienen van verlichting en de gewenste temperaturen. Deze gebruikersrol is bijvoorbeeld geschikt voor kinderen, de huishoudelijke hulp of gasten.

Gebruikersrechtenbeheer is een optionele functie die kan worden geactiveerd in de instellingen van de Homematic IP-app. De persoon die de functie activeert wordt automatisch een beheerder en stelt een beheerder-PIN in. Deze beheerder ontvangt een specifieke herstelsleutel, die veilig moet worden bewaard. De beheerder kan verdere gebruikersrollen toekennen. Alle andere reeds bestaande gebruikers van een installatie worden na activering aanvankelijk als normale gebruikers geclassificeerd.

De nieuwe functie is met onmiddellijke ingang beschikbaar voor alle gebruikers van de Homematic IP-app.

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14