Alpha IP slimme vloerverwarming pakket

Het Alpha IP slimme vloerverwarming pakket bevat 1 zoneregelaar voor aansturing van de vloerverwarming verdeler, 2 draadloze thermostaat voor twee zones, 1 module voor aansturing van de CV-ketel en 1 access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€ 489,75
€ 469,95

Alpha IP is samengevoegd met Homematic IP

Alle Alpha IP producten zijn compatibel met Homematic IP producten.

Aanbevolen alternatief:
Homematic IP zoneregeling en vloerverwarming per kamer
Startpakket voor slimme vloerverwarming in twee kamers. Het pakket kan uitgebreid worden met extra componenten.

Eenvoudig zelf te installeren en in te stellen. Het pakket bevat

Zoneregeling voor vloerverwarming

 • De vloerverwarming is per afzonderlijke kamer of zone te regelen
 • Bedien de verwarming met de gratis Alpha IP app, waar je ook bent

Slimme vloerverwarming

 • Geschikt voor alle vloerverwarming-verdelers
 • Geschikt voor alle merken en typen CV-ketels
 • Geschikt voor stads- en blokverwarming
 • De CV-ketel of stadsverwarming wordt alleen gestart als er warmte nodig is in een van de zones

Temperaturen instellen

 • Instelbereik 6°C tot 30°C
 • 7 Klokthermostaat programma's, voor iedere dag van de week
 • Klokthermostaat programma's zijn eenvoudig in te stellen via de Alpha IP app
 • Onbeperkt aantal temperatuurwisselingen in het klokprogramma per dag

Gebruiksvriendelijk

 • Eenvoudig zelf te installeren, geen kosten aan installateur / loodgieter
 • De thermostaten zijn draadloos en werken tot 2 jaar op een set batterijen
 • Alpha IP is te combineren en compatibel met Homematic IP

Online privacy

 • De verbinding met internet en met de app is beveiligd en versleuteld
 • De onderlinge verbinding tussen Alpha IP apparaten is beveiligd en versleuteld


Slimme vloerverwarming pakket in detailAlpha IP Zoneregelaar

Zoneregelaar

Regelt de toevoer van warm water naar de groepen van de vloerverwarming

Meer dan één vloerverwarming verdeler? Het pakket uitbreiden met extra zoneregelaars.

De zoneregelaar wordt geïnstalleerd bij de vloerverwarming verdeler. De zoneregelaar stuurt thermische motoren aan, die gemonteerd worden op de vloerverwarming verdeler. Als een kamer verwarmd moet worden, zal de zoneregelaar de vloer in die kamer verwarmen door de juiste thermische motoren aan te sturen. Meer over de zoneregelaar

Alpha IP Thermostaat

Thermostaten

Nauwkeurige meting op de beste plek in twee zones.

Meer dan 2 zones? Het pakket uitbreiden met extra thermostaten.

De thermostaten zijn bedoeld voor twee zones. Zone 1 is bijvoorbeeld de woonkamer, zone 2 is de keuken. Een thermostaat stuurt de zoneregelaar aan en meet de temperatuur op de meest ideale plek in de kamer. De meest ideale plek is een binnenmuur, op anderhalve meter hoogte, buiten bereik van bijvoorbeeld een open haard of een raam. Meer over de thermostaat.

Alpha IP multi IO box

Multi IO box

Module voor het aansturen van de CV-ketel en pompen

De Multi IO box wordt aangesloten op de CV-ketel. De ketel wordt gestart als er warmte nodig is in een van de kamers. Als alle kamers de gewenste temperatuur bereikt hebben, stopt de ketel. Alle CV-ketels zijn geschikt voor aansturing met de Multi IO box. De installatie kun je eenvoudig zelf doen. Meer over de Multi IO box

Alpha IP Access Point

Access point

De hoofd-controller van het slimme vloerverwarming pakket.

Het access point bouwt het draadloze Alpha IP-netwerk op en maakt verbinding met het internet. Het access point wordt in de buurt van het internetmodem geplaatst, meestal in de meterkast. Alle communicatie wordt beveiligd en versleuteld met de modernste technieken. Meer over het access pointZoneregelaar, groepen en thermische motorenVeelgestelde vragen over slimme vloerwarming

Verandert er iets aan het warme kraanwater?

Nee, de warmwater voorziening blijft zoals je gewend bent. Het Alpha IP systeem verandert niets aan het warme kraanwater. De CV-ketel of boiler regelt dit zelfstandig.


Wordt de CV-ketel geheel in- of uitgeschakeld?

Een CV-ketel moet altijd stand-by zijn vanwege het warme kraanwater. De CV-ketel heeft altijd stroom nodig en blijft dus altijd ingeschakeld. Alpha IP stuurt de CV-ketel door korte, stroomloze pulsjes te geven voor "verwarming starten" en "verwarming stoppen".


Lees alle veelgestelde vragen

Werkt Alpha IP modulerend via OpenTherm?

Nee. Hoe meer je verwarmt per kamer, hoe minder het effect van moduleren en OpenTherm. De koudste kamer bepaalt namelijk de mate van modulatie. Alpha IP regelt de CV volgens het aan/uit principe. Alle CV-ketels ondersteunen dit. Bovendien kunnen moderne CV-ketels moduleren op basis van aanvoer- vs. retourtemperatuur van het CV-water, ook als ze via aan/uit aangestuurd worden.

Waar komt de besparing van verwarming per kamer vandaan?

Je verwarmt alleen per kamer, in plaats van het hele huis. De kamers die gestookt worden zijn sneller op temperatuur, en dus is de stookperiode korter. Bovendien is er geen warmteverlies in de kamers die niet gestookt worden.

Waarvoor dient de thermostaat?

Een thermostaat aan de muur kan de temperatuur nauwkeuriger meten. In ruimtes waar je langere tijd verblijft, zoals de woonkamer, badkamer en keuken, is het belangrijk dat de temperatuur op de meest ideale plek gemeten wordt. De thermostaat meet de temperatuur op 1,5 meter hoogte, aan een binnenmuur, buiten storende invloeden zoals "vallende kou" van een raam of stralingswarmte van een open haard of een radiator. Dit is de best mogelijke locatie, voor een optimale regeling.

Wat is het draadloze bereik van een draadloze thermostaat?

Onze ervaring is dat binnenshuis afstanden van 30 meter haalbaar zijn, zonder signaal versterker. Met signaal versterker kan het signaal versterkt worden en zijn afstanden van 50 meter haalbaar. Dit is ruim voldoende voor een woonhuis of bedrijfsverzamelgebouw.

Is het tijdsprogramma van de thermostaat tijdelijk uit te schakelen?

Ja. Het programma van slimme thermostaten kan tijdelijk aangepast worden, totdat het volgende schakelmoment in het programma aanbreekt. Voorbeeld: in het programma staat 20 graden vanaf 18:00 en 16 graden vanaf 23:00. Als je met de draaiknop 18 graden instelt om 20:00, dan blijft deze temperatuur tot 23:00 uur gehandhaafd. Daarna wordt de geprogrammeerde 16 graden ingesteld.

Is het tijdsprogramma permanent uit te schakelen?

Ja. Het programma kan blijvend uitgeschakeld worden (manual modus), totdat je het programma weer activeert (automatic modus). In manual modus wordt het programma blijvend genegeerd, en wordt alleen de laatste, met de draaiknop ingestelde temperatuur gevolgd.

Heeft de thermostaat een (open) haard functie?

Ja. Dankzij het principe van verwarmen per kamer is een open haard functie overbodig. Voorbeeld: Als het warm genoeg is in de woonkamer, dan stopt de thermostaatknop met stoken. De thermostaat in de badkamer zorgt voor afzonderlijke verwarming van de badkamer.Slimme vloerverwarming pakket uitbreiden

De draadloze thermostaat met groot display meet temperatuur en luchtvochtigheid en is geschikt voor opbouw montage aan de wand.
€ 64,95

Draadloze thermostaat met makkelijk leesbaar display. Stuurt thermostaatknoppen, zoneregelaars en schakelaars voor elektrische verwarming aan. Met instelwieltje voor gewenste temperatuur

De Alpha IP zoneregelaar is een module om vloerverwarming aan te sturen als zoneregeling.
€ 159,95
Alpha IP

Zoneregelaar voor vloerverwarming. Stuurt thermische motoren aan op de vloerverwarming verdeler. De temperatuur in de kamers wordt gemeten door draadloze thermostaten.


Andere verwarming pakketten

Het Alpha IP slimme thermostaatknoppen pakket bevat 4 slimme thermostaatknoppen, 1 draadloze thermostaat voor de woonkamer, 1 module voor aansturing van de CV-ketel en 1 access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€ 504,65
€ 484,95
Alpha IP

Verwarming per kamer voor CV-ketels en stadsverwarming met klep

• 4 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 Multi IO box en 1 access point
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis Alpha IP app
Het Alpha IP slimme stadsverwarming pakket bevat 3 slimme thermostaatknoppen, 1 draadloze thermostaat voor de woonkamer en 1 access point voor verbinding met de Alpha IP app.
€ 314,75
€ 299,95
Alpha IP

Verwarming per kamer voor stadsverwarming zonder klep

Geschikt voor stadsverwarming zonder klep

• 3 thermostaatknoppen
• 1 thermostaat voor aan de muur
• 1 access point
• Zelf eenvoudig te installeren
• Gratis Alpha IP app
glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14