SmartHome voor vierde keer als zeer veilig getest

  • Dataveiligheidstest uitgevoerd door duitse keuringsinstantie VDE
  • Betrouwbaarheid van het beveiligingsconcept voor 4e keer aangetoond
  • Test wordt ieder jaar herhaald om kwaliteit te waarborgen
Dortmund, Duitsland
2018

Voor de vierde keer op rij heeft innogy SmartHome de kwaliteitstest "VDE SmartHome datasecurity" met succes doorstaan. Het certificaat garandeert dat het draadloze domoticasysteem beveiligde datacommunicatie toepast en bestand is tegen ongeautoriseerde toegang door hackers.

"Vandaag bevestigen we innogy SmartHome's uitstekende informatiebeveiliging", zegt Wolfgang Niedziella, CEO van het VDE instituut: "We maken zelden mee dat een provider zulke hoge inspanningen voor informatiebeveiliging doet."

Het certificaat werd in ontvangst genomen door Martin Herrmann, CEO van innogy. Hij benadrukt: "Wij zijn verantwoordelijk voor de datasoevereiniteit van onze gebruikers. Consistente gegevensversleuteling en -bescherming hebben daarom een ​​hoge prioriteit bij innogy. We bedanken de onafhankelijk experts van VDE voor hun grondige werk. Het zeer goede resultaat zien we als een stimulans om alles wat qua systeembeveiliging technisch haalbaar is te blijven doen."

Het VDE-certificaat voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming werd in 2014 voor het eerst toegekend aan innogy SmartHome (destijds nog RWE SmartHome). De certificering in 2016 omvatte ook de software-interface (Client API). De API verbindt de SmartHome app met de innogy-server en de bijbehorende platformpartners die hun apparaten in het systeem hebben geïntegreerd (zoals Philips Hue en Nemef Entr). In de huidige test zijn de backend en de client-API ook gecontroleerd om te zien of gevoelige gegevens veilig zijn gecodeerd en beschermd zijn tegen toegang door derden. VDE bevestigde dit onder meer in een gestandaardiseerde testprocedure, die zowel externe hackersaanvallen als interne penetratietests in het hart van het servercentrum simuleerde.

Het intelligente innogy SmartHome domoticasysteem combineert een hoge gebruiksvriendelijkheid met het hoogste beveiligingsniveau. Dit wordt voornamelijk bereikt door moderne coderingstechnieken en veilige transmissieprotocollen. Ongeautoriseerde toegang tot het systeem is uitgesloten. De SmartHome centrale (de basis van het systeem) is gecodeerd verbonden met de innogy-server. Ook de communicatie tussen draadloze SmartHome apparaten onderling is volledig gecodeerd. Alleen toegangsgegevens, serienummers en door de gebruiker opgegeven instellingen worden opgeslagen in de SmartHome centrale. Uitsluitend de eigenaar van het systeem en de door hemzelf geautoriseerde personen hebben toegang tot deze informatie. Bovendien worden alle versleutelde gegevens uitsluitend opgeslagen in Duitsland.

Bron: 
innogy SmartHome
Contactgegevens voor journalisten: 

Paul Heuvelmans
Molenberglaan 125
6416 EM Heerlen
info@smarthomesupply.nl
+31 - 888 - 360 360

glqxz9283 sfy39587stf02 mnesdcuix8
sfy39587stf03
sfy39587stp14